fbpx

Balans

Ik ervaar Inge van der Velpen als een hele kundige, betrokken arts met veel oog voor mij als individu. Ik voel me door haar gehoord, gezien en serieus genomen. Ze vindt een mooie balans tussen professionele afstand en menselijke betrokkenheid. Ze denkt in mogelijkheden en niet in beperkingen en blijft daarnaast realistisch. Haar benadering ervaren wij als hoopgevend in een emotioneel soms ingrijpend proces, wat onze kinderwens voor ons betekent. Waarin zij zich ook in mijn ogen onderscheidt, is dat ze soms buiten de medische kaders denkt en indien gewenst ook advies geeft ten aanzien van voeding en leefstijl en met een open blik kijkt naar de combinatie van de medische wereld en de alternatieve geneeswijzen. Zo heeft zij mij gewezen op de meerwaarde van acupunctuur in geval van vruchtbaarheidsproblemen: acupunctuur heeft er in ons geval toe geleid, dat ik na 2 consulten al zwanger was nadat dit een jaar lang niet meer gelukt was. De betrokken, empathische, oplossingsgerichte benadering van Inge, in combinatie met veel kennis en expertise op het gebied van fertiliteit, is voor ons heel steunend en belangrijk en geeft vertrouwen voor de toekomst.

Esmee

 

Accent op onszelf

Ik heb Inge leren kennen als een zeer toegankelijke, deskundige en betrokken fertiliteitsarts. Ik voelde mij onmiddellijk op mijn gemak bij haar. Hoewel mijn diagnose vaststond, keek Inge verder dan mijn aandoening. Zij benaderde mij als persoon met veel respect voor mijn eigen waarden en drijfveren. Wij beiden omarmen een brede kijk op gezondheid. Daar konden we elkaar heel goed in vinden. Gedurende het fertiliteitstraject lag het accent niet op ‘het probleem’, maar op onszelf, op mijn veerkracht en wat het leven van mijn man en mij betekenisvol maakt.  Het stelde mij in staat met de fysieke en emotionele uitdagingen van ovulatie inductie en intra uteriene inseminatie om te gaan en daarop zoveel mogelijk eigen regie te voeren. Ik ben gewend goed naar mijn lijf te luisteren en Inge luisterde aandachtig mee. Er was sprake van een positieve samenwerking. Complementair, Inge gaf erkenning aan mijn bewuste leefstijl en motiveerde mij daarin. Zij sprak haar waardering uit en schonk vertrouwen door ons te steunen in de keuze om acupunctuur behandelingen en moxa therapie te volgen. Zij nam ons serieus en gaf gericht advies om optimaal in balans te blijven. Wij zijn ontzettend dankbaar dat wij dit traject succesvol hebben doorlopen met Inge naast ons. Wij voelen ons gezegend met drie prachtig gezonde kinderen.

Gerjanne

lotus-2366698_1280

Combi lichaam geest

Ik ken Inge als mijn fertiliteitsarts. Een arts die verder kijkt dan ‘de patiënt’, verder kijkt dan protocollen en ook kijkt naar aanvullingen op de westerse geneeskunde. Zij ziet mij en de context waarin ik verkeer. Met andere woorden, zij ziet meer dan alleen medische factoren die van invloed kunnen zijn op mijn vruchtbaarheid. Dit resulteerde voor mij in een combinatie van een IUI traject en acupunctuur. Hierdoor kwam mijn lichaam weer in balans en reduceert het mijn stress niveau. Ook voedsel en supplementen zijn besproken. Juist die aanpak, de combinatie van lichaam en geest maakt dat Inge voor mij een hele fijne arts is. 

Denise