Luister naar de inner woman podcast

de podcast over vrouw zijn

Een integrale podcast over alles wat met vrouw zijn te maken heeft. Cyclus, hormonen, leefstijl, zingeving, kwaliteit van leven zullen aan de orde komen. Ook zal ik gastspreker uitnodigen om hun kennis te delen.

Kijk & Luister!

Wil je geen podcast missen, schrijf je dan in om geen aflevering te missen!

Waar gaat deze podcast over...

Cyclus & Hormonen

De cyclus van de vrouw en de hormonen die de cyclus mogelijk maken, zijn ontzettend belangrijk voor ons. Laten we daarom gaan kijken hoe we de cyclus in ons voordeel kunnen gebruiken, in plaats van te onderdrukken ( bijv. anti-conceptiepil).

Positieve Gezondheid

Het gaat niet alleen om lichamelijke gezondheid, maar ook om een betekenisvol leven. Vanuit de positieve gezondheid zijn er 6 pijlers ontwikkeld: lichaamfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen & dagelijks leven.

Stress & Ontspanning

In onze maatschappij wordt er veel van ons gevraagd. In deze tijd gaat alles zo snel en liever vandaag dan morgen. Dit geeft ons stress en zorgt ervoor dat we geen tijd vrij maken voor onze ontspanning. Daarom is het zo belangrijk om tijd voor jezelf vrij te maken - me time-.

De eerste afleveringen

Aflevering #1
Mijn verhaal

Aflevering #2
Q&A

Aflevering #3
boek: de cyclus strategie

Aflevering #4
uitstrijkjes & de baarmoederhals

Mijn Favoriete Gasten

Susan Zengerink

Susan is Fertility Coach en heeft zelf een IVF traject meegemaakt. Haar eigen ervaringen maken haar een deskundige Fertility Coach en die jou begrijpt.

Melanie Peters

Melanie is acupuncturist, gespecialiseerd in vrouwengezondheid. Ze helpt vrouwen met menstruatieklachten, PCOS & kinderwens.

Ingrid Wassenaar

Ingrid  wil laten zien dat voeding en leefstijl voor je kunnen werken. Haar missie is om vrouwen op weg te helpen naar de beste versie van zichzelf!

De Inner Woman Podcast (en waarom ik het zo leuk vind)

Voor mij is het een nieuwe uitdaging, iets buiten mijn comfort zone. 

'Life begins at the end of your comfort zone'

Dus in plaats van denken in beperkingen, denk ik in mogelijkheden en ga ik ervoor. Ik start de podcast omdat het voor mij goed voelt en op dit moment volg ik mijn gevoel! 

Mijn expertise in integrale geneeskunde gericht op de vrouw en jarenlange ervaring als fertiliteitsarts, geven mij de basis voor deze podcast


Wil je geen podcast missen, schrijf je dan in om geen aflevering te missen!

8 jaren als arts 

Ondertussen werk ik al 8 jaren als arts, maar heb ik niet het pad bewandelt wat je zou verwachten. Na ongeveer 6 jaren heb ik het ziekenhuis verlaten en ben ik als zelfstandige arts aan de slag gegaan.

Een klein jaar als ANIOS kindergeneeskunde
Vijf jaren als Fertiliteitsarts
Sinds eind 2019 zelfstandig Fertiliteitsarts
Sinds 2021 Leefstijl- en Integrale Arts
Begin 2022 'Women's Health' Arts

INFO

Inge van der Velpen

'Women's Health' Arts

Leefstijl- & Integrale Arts

© Copyright Inge van der Velpen 2022.  All Rights Reserved