How about your MICROBIOME!

Jouw Vaginale Microbioom Voorspelt Jouw Kans Op Een Zwangerschap

Verbeter jouw kans op een zwangerschap door je te richten op je microbioom

Misschien heb je wel heel veel dingen al geprobeerd of ben je net gestart met proberen zwanger te worden. Soms zie je door de bomen het bos niet meer, er is zoveel aanbod wat zegt 'hiermee verbeter je de kans op een zwangerschap'.

Het microbioom is ook in opkomst in het aanbod bij een kinderwens. Echter ben ik van mening dat dit zeker een blijvertje is en in de toekomst misschien wel wordt opgenomen in de standaard onderzoeken in het ziekenhuis. 

Er worden veel onderzoeken gedaan naar het microbioom en daardoor is er steeds meer over bekend. Van het darmmicrobioom weten we al veel en het wordt in verband gebracht met verschillende aandoeningen:

- Overgewicht/obesitas
- Prikkelbare darmsyndroom
- Leververvetting (niet-alcoholisch)
- Suikerziekte
- Kanker
- Coronaire hartziekte

Het vaginale microbioom is relatief nieuw op de markt, echter weten we al dat het een soort van voorspelling geeft, over jouw kans op een zwangerschap. Officieel geldt dit alleen voor vrouwen in een IVF behandeling (aangezien het onderzoek alleen heeft plaatsgevonden bij vrouwen in een IVF behandeling). Het kan onder andere worden gebruikt om het beste moment van een IVF behandeling te bepalen.

Korte masterclass

Het darmmicrobioom

Bekijk hier de korte masterclass over het darmmicrobioom. Waarom is dit zo belangrijk en waardoor word het microbioom beinvloed?

Wat zijn de mogelijkheden:

Vaginaal microbioom

Laat jouw vaginaal microbioom bepalen en kom erachter wat jouw kans is op een zwangerschap. De samenstelling van bacterien in jouw vagina (en daarmee in jouw baarmoeder) is belangrijk voor een innesteling. Daarom kan het vaginale microbioom toegevoegde waarde hebben in de start van een IVF behandeling.

Darm microbioom

Het darmmicrobioom heeft een aanzienlijke invloed op jouw gezondheid. Het beinvloedt niet alleen het immuunsysteem (=80-90% van het immuunsysteem), maar het vormt ook een barriere, ruimt giftige stoffen op, helpt bij het verwerken van voeding en maakt vitamines. 

Het is daarom essentieel om de juiste balans in je darmmicrobioom te hebben. Een disbalans kan namelijk zorgen voor lekke darm en laaggradige ontstekingen in je lichaam en dat is niet de basis die jij wilt hebben.

Combinatie

Natuurlijk kun je ook beide laten bepalen, dit is waarschijnlijk het beste. De wetenschap is nog niet zover dat we precies weten wat de relatie is tussen het darmmicrobioom en het vaginale microbioom, maar het is zeer waarschijnlijk dat deze twee inwerken op elkaar. Een gezond darmmicrobioom is waarschijnlijk essentieel voor een gezond vaginaal microbioom. 

Microbioom = darmflora

microbioom? Wat is dat eigenlijk?

Bewerkte voeding + toxische stoffen = slechte darmflora!


Het microbioom is het totaal aantal bacterien in de darm/vagina. Een gezond microbioom heeft 300-500 verschillende bacteriesoorten. Als je ziek bent, neemt dit aantal af en daardoor biedt het microbioom minder bescherming. Wat weer klachten kan geven. 

Darm = Second Brain
Onze darmflora kan invloed hebben op ons brein en daarmee op onze stemming en gedrag. Zo wordt het hormoon serotonine voor 70-80% geproduceerd in de darmen en 20-30% in het brein. De darm speelt dus een belangrijke rol in hoe we ons voelen. 

Er zitten veel verborgen producten in de producten die we eten en drinken, deze zijn vaak farmacologisch en/of toxisch. Deze stoffen zorgen voor een disbalans in onze darmflora. 

De kosten:

Darmmicrobioom

De analyse via het Microbiome Center €208-254

Consult

Zodra de uitslag bekend is zullen we dit bespreken, inclusief de adviezen. Consult 30 min: €49,95

Behandeling

Dit zal bestaan uit voedingsadviezen en pre-probiotica.

Een MiBlend (persoonlijke probiotca) vanuit het Microbiome Center is ook mogelijk. Dit kost €250.

Vaginaal microbioom

De analyse via het Microbiome Center €146

Consult

Zodra de uitslag bekend is zullen we dit bespreken, inclusief de adviezen. Consult 30 min: €49,95

Behandeling

Dit zal voornamelijk bestaat uit vaginale probiotica. Ook kan het zijn dat er een advies wordt gegeven voor het bepalen van het darmmicrobioom. 

Waarom het Microbioom?

Er is relatief nog veel onbekend over onze vruchtbaarheid. Er spelen zoveel factoren mee die bepalen wat de kwaliteit is van de eicel, zaadcel en uiteindelijk het embryo. Mijn programma's zijn erop gericht om deze kwaliteit te verbeteren. 

Wil je echt weten wat de kwaliteit is, dan zou je DNA onderzoek moeten gaan doen. Helaas is dat niet mogelijk. Maar wat is nou de beste manier om zoveel mogelijk informatie te krijgen over jouw gezondheid en de kwaliteit van jouw vruchtbaarheid. Naar mijn mening is dat het darmmicrobioom en het vaginale microbioom. Het darmmicrobioom vertelt hoe gezond jij bent en het vaginale microbioom geeft informatie over de binnenkant van jouw baarmoeder. Deze twee samen zijn van onschatbare waarde voor jouw vruchtbaarheid!

Inge van der Velpen

Vruchtbaarheidsarts | Integrale & Leefstijlarts

Emma vertelt binnenkort haar verhaal over de toegevoegde waarde van het darmmicrobioom, na meerdere vaginale microbioom bepalingen.

Emma

(WEns)moeder van twee dochters

Wil jij jouw kans op een zwangerschap niet aan toeval overlaten, ga dan voor een microbioom analyse 

© Copyright Inge van der Velpen 2021.  All Rights Reserved

Save your seat now!

Sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes nascetur ridiculus mus nulla vitae elit libero a pharetra augue. Fusce dapibus tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh ut fermentum massa justo sit amet risus. Lorem ipsum dolor sit amet.

We process your personal data as stated in our Privacy Policy. You may withdraw your consent at any time by clicking the unsubscribe link at the bottom of any of our emails.

Close