over mij

Mijn weg naar 'Womens Health' Arts

arts

ondernemer

spreker

Van arts in het ziekenhuis naar online parktijk


Mijn carriere begon als bij de kindergeneeskunde. Als ik eerlijk ben was het mijn droombaan, middenin de nacht gebeld worden om bij een bevalling te zijn. Ik vond het fantastisch! Maar ik realiseerde me ook heel goed dat het op een later moment misschien niet meer zo fantastisch te zijn. 

arts

ziekenhuis

Mijn man was in opleiding tot longarts toen ik mijn keuze moest gaan maken. Wil ik kinderarts worden of gynaecoloog? Maar er knaagde iets, 2 specialisten in een gezin? Is dat wel de combinatie die ik wil?

Het antwoord was heel simpel, NEE! Ik ging op zoek naar iets anders en toen kwam de fertiliteit op mijn pad. Een ontzettend leuke uitdaging, wat ik parttime & binnen kantoortijden kon doen. Echter, na een aantal jaren, ontstond er voor mij een gemis. Ik merkte dat ik de vrouw achter de patiente niet leerde kennen, door tijdgebrek, en besefte dat dit nodig was om goede zorg te verlenen.

patiente

geboorte van mijn dochter

In 2015 raakt ik zwanger van mijn dochter. De hele zwangerschap verliep ontzettend goed, met 40 weken stond ik nog het huis te stofzuigen. Het enige wat opviel was dat mijn buik niet zo groot was, omdat mijn kleine meid niet heel groot was. Echter niets om ons zorgen te maken, bleek uit de echo's.

Helaas bleek het wel iets om ons zorgen over te maken. Dat bleek bij de bevalling. Ik werd ernstig ziek, HELLP & pre-eclampsie, ook wel bekend als zwangerschapsvergiftiging. Hierdoor had ik allerlei specialisten aan mijn bed: cardioloog, neuroloog, intensivist, en moest ik 10 dagen in het ziekenhuis liggen. Echter wat voor mij nog steeds het indrukwekkendste is, dat mijn dochter de eerste 2 dagen niet bij mij kon zijn. 

(Met mijn dochter ging alles al vrij snel goed en nog steeds :). Zelf heb ik een jaar nodig gehad om lichamelijk hiervan te herstellen. Maar het gemis van mijn dochter de eerste dagen, raakt mij nog steeds.)

ondernemer

online praktijk

De ervaring als arts en als patiente hebben mij doen inzien dat ik niet alleen het reguliere pad wil bewandelen. Er mist iets in de ziekenhuiswereld en dat wil ik geven. 

Daarom heb ik mijn online praktijk opgericht. Waarom online? Omdat ik in Zwitserland woon. In mijn praktijk richt ik mij op positieve gezondheid & integrale geneeskunde.

integrale geneeskunde

Academy Integrative Medicine

In 2020 ben ik gestart met de basisopleiding van de Academy Integrative Medicine in Nederland. Deze basisopleiding in 2021 succesvol afgerond.

Daarna ben ik direct gestart met de verdiepingsopleiding van de Academy Integrative Medicine, zodat ik in de zomer van 2022 mijzelf 'Arts Integrative Medicine' mag noemen!

Wat is Integrative Medicine? De definitie vanuit de Academy Integrative Medicine is als volgt:

'Integrale geneeskunde stelt de gelijkwaardige relatie tussen patient en zorgverlener centraal, kijkt naar de gehele mens, maakt op basis van wetenschappelijk onderzoek gebruik van alle geschikte therapeutische en leefstijlbenaderingen, zorgprofessionals en disciplines, om zo tot optimale gezondheid en optimaal herstel te komen.'


'Love yourself enough to live a healthy lifestyle'

Positieve gezondheid

Inner woman

© Copyright Inge van der Velpen 2019-2022.  All Rights Reserved. 

REGISTER YOUR SPOT NOW

Sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes nascetur ridiculus mus nulla vitae elit libero a pharetra augue. Fusce dapibus tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh ut fermentum massa justo sit amet risus. Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit.

We process your personal data as stated in our Privacy Policy. You may withdraw your consent at any time by clicking the unsubscribe link at the bottom of any of our emails.

Close

Not sure?

Book your free consultation

Sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes nascetur ridiculus mus nulla vitae elit libero a pharetra augue. Fusce dapibus tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh ut fermentum massa.

We process your personal data as stated in our Privacy Policy. You may withdraw your consent at any time by clicking the unsubscribe link at the bottom of any of our emails.

Close